ČAS

priprava 20 minut, skupni čas 1 ura in 20 minut

SERVIRANJE

4 osebe

HRANILNE VREDNOSTI (na porcijo z eritritolom)

492,8 kcal

20,1g beljakovin

38,0g maščob

14,7 g OH

 

SESTAVINE

180g mandljev

350g lahkega kremnega sira

150g grškega jogurta (10% maščobe)

100g eritritola (ali 70g domačega medu)

1 žlička naravnega vanilijevega izvlečka

1 žlica sveže stisnjenega limoninega soka

250g zamrznjenih razkoščičenih višenj

 

PRIPRAVA 

  1. Mandlje damo v sekljalnik in jih grobo zmeljemo. Dodamo 40g eritritola (ali 30g medu) in še enkrat na grobo zmeljemo. Zmes razdelimo enakomerno v štiri manjše kozarce in jo rahlo potlačimo z žlico.
  1. V mešalno skledo odtehtamo kremni sir in grški jogurt, dodamo 60g mletega eritritola (ali 40g medu), vanilijo, limonin sok in vse zmešamo z žlico. Kremno zmes enakomerno razporedimo na mandljevo zmes. Narahlo udarimo nekajkrat po dnu vsakega kozarca, da se krema lepo razporedi.
  1. Višnje razporedimo na kremo enakomerno med vse kozarce in jih postavimo nazaj v hladilnik za vsaj eno uro, da se kremna zmes nekoliko strdi in da se višnje odtalijo. Tortice postrežemo naravnost iz hladilnika z žličkami.

 

OPOMBE

– Če uporabljamo eritritol, dodamo mandljem še kakšno žlico kokosovega olja skupaj z eritritolom preden jih drugič zmeljemo. Če uporabljamo med, ga malce segrejemo preden ga dodamo mandljem. 

– Praženje oz. pečenje oreščkov ni zdravo, zato se temu v receptu izogibamo. Če pa vseeno želite sladico s praženimi mandlji, potem v predhodno ogreto pečico na 180˚C postavite pladenj s peki papirjem, na katerega ste predhodno potresli mandlje in jih pečete 8-10 minut. Pečene mandlje vzamete iz pečice in jih pustite nekaj minut, da se malce pohladijo. Nato nadaljujete s prvo točko priprave.

 

Knjigo z vsemi 90 recepti lahko naročite na spodnji povezavi:
SUPERJEDI ZA SUPERLJUDI